Fri fragt fra 499 DKK - Levering 1-2 hverdage - Anerkendte fodplejeprodukter

Få personlig rådgivning af fodterapeut på Tlf. 22 55 99 01

4 skridt i den rigtige retning...

COVID-19 har lukket alle fitnesscentrene - løbeskoene må findes frem. Den hengemte strandløve og sidste års bikini skal støves af - vi skal være klar til sommer!

Vabler, sår og afrevne negle kan desværre hurtigt sætte en stopper for enhver god intention om at blive fit. Læs med og få gode råd og fif til hvad du selv kan gøre, for at få en skøn løbeoplevelse.

Klip dine tånegle relativ korte og lige over - IKKE ned i siderne. Derved undgår du blå negle som falder af, negle som bliver trykket ind i nabotåen og laver sår, eller negle der går mod skoens overlæder. Er 2. tåen længere end storetåen kan det være svært at undgå negleproblemer på denne - sko er nemlig oftest lavet efter at storetåen er længst. Et lille fif hertil, er at aflaste 2. tåen ved at sætte en silikone tåhætte på for at “stødabsorbere”. 

Hård hud på fødderne er et signal om, at dine fødder er belastede - oftest pga. fejlstillinger eller forkert fodtøj. Dette er kroppens måde at beskytte huden mod tryk og friktion. Har du hård hud, er der to ting du ikke skal gøre. Du skal ikke ignorere det, og du skal ikke bruge en fodfil. Bruger du en fodfil til at fjerne den hårde hud, dannes der friktion (varme), som stresser din hud, og den reagerer derfor ved at danne endnu mere hård hud. NEJ TAK. I stedet for fodfilen kan du afslutte dit brusebad med at skrubbe den opblødede hårde hud væk med en stiv neglebørste eller en køkkensvamp. Tør derefter fødderne grundigt og afslut med en god fed fodcreme. VIGTIGT - fjern ikke den hårde hud umiddelbart FØR en løbetur! Får du meget hård hud bør du overveje om der skal indlæg i dine løbesko, eller løbeskoene måske skal skiftes ud.

Strømperne skal på ingen måde undervurderes. De skal passe til foden, så tæerne ikke bliver klemt sammen, og med så få indvendige syninger som muligt for at undgå gener og gnavsår. Huden skal også kunne ånde - derfor bør materialet være svedtransporterende så dine fødder ikke bliver fugtige og klamme. Fugtige fødder kan give hudirritationer og øger risikoen for fod- og neglesvamp.

Skoens pasform er et af de vigtigste parametre når du løber. Dine løbesko kan være nok så moderne og fyldt med smarte teknologier - men passer de ikke til DIN fod, så vil du aldrig få det optimale ud af hverken skoen eller din løbetur i skoven. Det er oftest længde og supination/pronation der tages højde for, men det er i den grad lige så vigtigt at bredden - i både forfod og bagfod - samt højde og stabilitet, er med i vurderingen om din løbesko er den rette for dig. Især omkring bagfod og vrist. Slutter skoen ikke til her, har mange en tendens til at snøre løbeskoen for stramt - dette kan give sovende og snurrende fornemmelser i tæerne da nerverne ved vristen bliver afklemt. Er skoen til gengæld for løs omkring hæl, kan dette give vabler og sår.

På sigt kan en sko, der ikke har den optimale pasform til dine fødder, give gener som svangsenebetændelse, achillesenebetændelse, skinnebensbetændelse, hælsporer og knæproblemer.

Så er der kun at ønske dig en rigtig god tur ud i naturen. Skulle du have brug for hjælp til dine fødder, så tøv ikke med at kontakte mig på tlf. 22559901 - du kan også bestille tid til en fodbehandling på Fodmagasinet

Læs mere om fodproblemer og pas godt på dine fødder – du skal (forhåbentlig) leve med dem resten af livet.

Med venlige hilsner

Pernille