Fri fragt fra 499 DKK - Levering 1-2 hverdage - Anerkendte fodplejeprodukter

Få personlig rådgivning af fodterapeut på Tlf. 22 55 99 01

Her finder du en oversigt, over de mest brugte ingredienser i fodcremer, samt de vigtigste virkninger af de enkelte ingredienser.

Allantoin: Stimulere dannelsen af nye celler og fremmer sårheling. Det tolereres meget godt og gør ru, sprukken hud smidig og glat. Allantoin bruges også mod betændelse og sportsskader.

Aloe Vera: Hjælper huden med hurtigere at hele og har en beroligende effekt. Dæmper irriteret hud og virker fugtgivende. Hudens naturlige balance understøttes.

Avocadoolie: Ideelt til tør, ru og skør hud da avocadoolie gør huden blødere og mere smidig. Er en af de fedeste og mest fugtgivende vegetabilske olier.

Azulene: Er afledt af kamilleblomstens æterisk olie og er dybblå i farven. Det har en antiinflammatorisk og regenererende effekt på rød og irriteret hud. Azulene fremmer sårheling. 

Bivoks fra honningbier (Cera Alba): Bruges som naturlig base for salver og cremer. Er hudbeskyttende og regenererende. Bivoks har særdeles gode hudplejende egenskaber (specielt til tør, revnet og sprukken hud) og giver en blød og elastisk hud.

Bisabolol: Bisabolol er den mest værdifulde ingrediens i kamille. Særligt velegnet til pleje af følsom og uren hud pga de anti-inflammatoriske og bakteriedræbende egenskaber. Har desuden en sårhelende effekt. Beroliger og lindrer ved hudirritation.

Eucalyptus (EUCALYPTUS GLOBULUS): Eucalyptus har stærke svampe- og bakteriedræbende, desinficerende, hostestillende, febernedsættende og stimulerende egenskaber. Eucalyptus er mest almindeligt anvendt til luftvejssygdomme på grund af dets stærke bakteriedræbende og slimhinde hæmmende virkning

Farnesol: Aktiv ingrediens fundet i de æteriske olier af blandt andet lind, rose, jasmin og appelsinblomster. Farnesol bruges i særligt hudvenlige, lugtfjernende produkter. Farnesol hæmmer udviklingen af ​​kropslugt ved at forhindre bakteriel nedbrydning af kropssved.

Havsalt (MARIS SAL): Det mineralrige havsalt opnås fra havet gennem naturlig fordampning af vand. Havsalt giver huden forfriskende fugt, lindrer irritation og fjerner urenheder. I kosmetik bruges havsalt i f.eks. peelingprodukter og fodbade.

Hestekastanje ekstrakt (AESCULUS HIPPOCASTANUM): Et ekstrakt fås fra de tørrede frø af kastanjetræ, som er hjemmehørende i hele Europa. Hestekastanje ekstrakt har vist sig at være særligt anvendeligt til behandling af åreknuder og venøs overbelastning. Fremmer blodcirkulationen og virker anti-inflammatorisk.

Hvedekimsolie (TRITICUM VULGARE): Den meget vitaminrige olie fra hvedekim har en opkvikkende og vævsopstrammende effekt på grund af sit høje indhold af E-vitamin. Hvedekimsolie har en blødgørende virkning på hård hud og ligtorne, og gør huden mærkbar mere smidig.

Jojoba-olie (BUXUS CHINENSIS): Har en cellefornyende, fugtgivende og beroligende effekt. Absorberes hurtigt og efterlader huden fløjlsblød og smidig. Jojobaolie virker antiinflammatorisk og forbedrer hudens evne til at holde på fugten. Jojoba olie indeholder bl.a E-vitamin som modvirker aldring og udglatter huden.

Kamille: (indeholder bl.a Bisabolol) Har en beroligende, anti-bakteriel og regenererende effekt. Reducere kløe, rødme og betændt hud.

Kamfer: Stimulere blodcirkulationen, virker desinficerende og desodoriserende. Har en varmende effekt og er god som smerterlindring til ømme muskel.

Lavendel-olie: Virker beroligende og stressreducerende, samt let antiseptisk (især sammen med tea tree olie og manuka - god effekt mod f.eks. fodsvamp)

Macadamia nøddeolie (MACADAMIA TERNIFOLIA): Den naturlige olie fra macadamianødden indeholder en høj andel af umættede fedtsyrer. På grund af dets lighed med det naturlige hudfedt, absorberes det med det samme og virker nærende og udglattende, især på tør, skællende og følsom hud. Macadamia-nøddeolie forebygger hård hud og har en regenererende effekt.

Mandelolie (PRUNUS AMYGDALUS DULCIS): Olien udvindes af mandeltræets modne frø ved mekanisk presning. Olien er rig på proteiner, vitamin D og vitamin E. Den høje andel af umættede fedtsyrer gør den særligt værdifuld til hudpleje. Mandelolie har plejende, udglattende og fugtighedsgivende egenskaber. Rigtig god til bl.a tør, følsom og/eller sart hud. Huden bliver mærkbart mere smidig, hudbarrieren styrkes og beskyttes mod ydre påvirkninger. Særdeles velegnet til spædbørn og babypleje.

Menthol: Naturligt stof i pebermynte. Pebermynte er blevet dyrket for sine medicinske egenskaber siden oldtiden. Virker smertelindrende, desinficerende, anti-inflammatorisk og forfriskende. Menthol bruges udvortes til at lindre kløe og til at afkøle stressede fødder og ben.

Morgenfrue ekstrakt: Virker afstressende, regenererende og forfriskende.

Mynteolie (MENTHA PIPERITA): Pebermynteolie bruges i nogle kropsplejeprodukter på grund af dens forfriskende og kølende effekt som har en positiv virkning på blodcirkulationen. De æteriske olier af pebermynte har en antiseptisk (hjælper mod betændelse i mundslimhinden), antibakteriel og svampedræbende virkning. En te lavet af pebermynteblade har en appetitvækkende og krampeløsende effekt og bekæmper kvalme og akutte opkastninger. Et gennemprøvet, hurtigtvirkende middel. Mynteolie er også kendt for at lindre led- og spændingshovedpine, såvel som oppustethed og mavekramper.

Mælkesyre (LACTIC ACID): Blødgør mærkbart hård hud uden at beskadige den sunde hud. Fugtighedsbevarende (hudens fugtbindende evner øges betydeligt), let eksfolierende/peelende. Mælkesyre bruges bl.a. i koncentreret form som et vortemiddel.

Kæmpenatlysolie: Regenererende. Anbefales især til pleje af eksem.

Lanolin (uld voks): Udvindes fra fåreuld. Modvirker udtørring af huden og har gode fugtgivende egenskaber.

Panthenol: Fremmer regenereringen af huden og afhjælper tørhed og revner. Har en meget anti-inflammatorisk effekt og lindrer derfor ved solskoldning. Beroliger irriteret hud.

Pilebark ekstrakt (SALIX ALBA): På grund af sit høje indhold af naturlige salicylsyre forbindelser, har pilebark ekstrakt en keratolytisk effekt. Derfor anvendes ekstraktet fra pilebark især i produkter med en blødgørende virkning på hård hud. Pilebark ekstrakt har også en antiseptisk virkning.

Rosmarinolie (ROSMARINUS OFFICINALIS): Æterisk olie udvundet af plantens blade og blomster. De aktive ingredienser stimulerer blodcirkulationen og understøtter heling af betændt og følsom hud. Mild antiseptisk, opløftende og forfriskende.

Salvieolie (SALVIA HISPANICA): Salvieolie fås fra salvie buskens blade. Salvie ekstrakt har en antiinflammatorisk, antiseptisk, astringerende, antiperspirant og svampedræbende effekt.

Salicylsyre (SALICYLSYRE)Konserveringsmidler med keratolytisk effekt. Netop på grund af sin keratolytiske effekt er salicylsyre det mest almindeligt anvendte stof til at blødgøre hård hud og behandle ligtorne. Desuden er salicylsyre bakterie- og inflammationshæmmende.

Præparater, der indeholder salicylsyre, er af særlig interesse for fodterapeuter på grund af deres brede anvendelsesområde. 

Sheabutter/Sheasmør (BUTYROSPERMUM PARKII): Sheasmørtræet vokser meget i Centralafrika. Træets store nødder tørres først og koldpresses derefter for at opnå sheasmørret. På grund af sine gode fedtede egenskaber, bruges sheasmør ofte i hudplejeprodukter der skal have en blødgørende og nærende effekt på huden. Gør tør og ru hud blød og smidig.

Tea Tree: Virker meget antiseptisk og har rigtig gode svampe- og bakteriedræbende egenskaber. Kan bruges meget alsidig og er bl.a god mod uren hud.

Timianolie (THYMUS SERPILLUM)Æterisk olie opnået ved destillation fra timianplanten. Timian, som er kendetegnet ved en stærk, aromatisk lugt og en intens smag, har været brugt som krydderi og lægeplante siden oldtiden. På grund af dens egenskaber bruges timianolie ofte i hudplejeprodukter til fedtet og uren hud. Har en antiseptisk, regenererende og antiperspirant virkning.

Usnic acid (USNIC ACID): Naturligt urteekstrakt fra skæglav (Usnea barbarta). Indeholder usninsyre som aktiv ingrediens, og findes i talrige laver og har fremragende antimikrobielle og svampedræbende virkninger.

Vaseline (PETROLATUM): Vaseline har fremragende fedtende egenskaber og gør særligt tørre, sprukne hudområder bløde og elastiske.

Vitamin E: Et naturligt antioxidant med hudbeskyttende egenskaber. Er regenererende, fugtgivende og reducere irritation. Giver huden fugt og beskytter mod UV stråler.

Vitamin H (Biotin): God effekt på hud og hår. Vitamin H findes i alle levende celler. Vedligeholder hudens fedt balance. Fugtgivende og udglattende virkning på huden samt styrker neglestrukturen.Carbamid (Urea): Binder væsken i din hud og modvirker dermed at huden udtørrer. Desuden har den antibakterielle egenskaber og forhindrer bakterier i at trives på din hud. Har en blødgørende effekt på huden.

Glycerin: Vegetabilsk fugtgivende olie, (udvundet af kokos) som både tilfører og binder fugt til huden. Beskytter dermed huden mod udtørring. Virker desuden blødgørende.