Fri fragt fra 499 DKK - Levering 1-2 hverdage - Anerkendte fodplejeprodukter

Få personlig rådgivning af fodterapeut på Tlf. 22 55 99 01

5 nemme tips til forårsklare fødder

Bløde og forårsklare fødder på ingen tid!

Foråret er her, og det betyder tid til at tage dine fødder frem og give dem lidt kærlighed. Her er nogle enkle trin til at få bløde og forårsklare fødder på ingen tid.  Ligesom alle andre DIY projekter, så gælder det egentlig om at have grejet i orden, så du lige skruer chancerne op for den totale succes. Læs med her 😊

Her får du en nem trin-for-trin guide:

1. FODBAD

Hvis du har tør, ru eller hård hud og evt. ligtorne, så kan et fodbad med opblødende og plejende fodsalt gøre resten af arbejdet til en leg for dig. Prøv evt. denne fodsalt fra Gehwol. Den er i øvrigt også virkelig god til at fjerne lugten af sure fødder. Har du meget tør hud, men ingen hård hud, så brug babyolie eller massageolie i vandet i stedet. Sid med fødderne i fodbad (ikke alt for varmt) i ca. 15 min. Tør derefter fødderne godt med et frottéhåndklæde, herefter kan du nemt fjerne det øverste lag hårde hud og døde hudceller med en skuresvamp, eller nænsomt med en fodhøvl.

2. EXFOLIERING AF HUDEN

Efter fodbadet kan du exfoliere din hud med en fodscrub. Dette vil fjerne døde hudceller og efterlade din hud glat og blød. Brug en fodbørste eller en scrubhandske, og vær forsigtig omkring dine negle. Har du en lidt følsom eller sart hud, så brug i stedet en grydesvamp eller en pimpsten til forsigtigt at børste de døde hudceller væk. Dette giver mindre friktion, og irritere derfor ikke din hud. Har du kun lidt tør hud som genere, så kan du nænsomt bruge denne effektive fodfil i stedet eller denne elektriske fodfil.

3. VALG AF FODCREME

En god fodcreme der let absorberes af huden og samtidig giver den nødvendige fugt og pleje, er næsten det vigtigste. Brug en rig og nærende fodcreme, der trænger dybt ind i huden og efterlader den blød og glat. Massér cremen godt ind i huden, og sørg for at dække hele foden og anklen. Til tør hud kan jeg anbefale denne creme fra Allpresan Pedicare 3.  Hvis du har meget tør hud og hælrevner anbefaler jeg i stedet denne Pedicare 4 - også fra Allpresan. Decubal eller Locobase er også nogle ganske fornuftige valg – de fås på Apoteket.

4. FIND EN GOD NEGLETANG

Det er vigtigt at have en god negletang derhjemme, så man ikke står og frygter, at den knækker næste gang, der skal klippes tånegle. Derfor har jeg fået en god og stærk negletang hjem. Den er rustfri, og den klipper neglene, så du undgår flosser. Du kan finde negletænger på linket her. Slib gerne efterfølgende neglekanterne med en neglefil - så undgår du skarpe negle der skærer dine strømper i stykker. 

5. NEGLEOLIEN

Endelig er det tid til at tage sig af dine negle. Klip dem forsigtigt, og fil dem i den ønskede form. Sørg for at rengøre neglebåndene og fjerne eventuelle døde hudceller. Påfør derefter en negleolie for at give dine negle og neglebånd ekstra fugt. Neglenolien skal kunne trænger ind og give pleje. Her duer babyolie eller massageolie ikke, da molekylerne heri er for store og olien derfor ikke kan trænge ind i neglen. En olie med mindre molekyler, der med sikkerhed trækker ind i neglen er denne negleplejeolie fra Peclavus. Du kan finde flere olier til neglene her

Følg disse enkle trin regelmæssigt, og dine fødder vil være bløde og forårsklare på ingen tid!

Jeg ønsker dig et dejligt forår!

Ønsker du hjælp, eller har du spørgsmål til produkterne?

____

Kontakt Fodterapeuten